Beter Bed Holding en Torqx bereiken overeenkomst over een aanbevolen bod

Beter Bed Holding en Torqx bereiken overeenkomst over een aanbevolen bod

Beter Bed Holding en Torqx bereiken overeenkomst over een aanbevolen bod in contanten van 6,10 EUR per aandeel
  • Aanzienlijke premie van 107%

  • Management en commissarissen van Beter Bed Holding zien het bod unaniem als beste voor alle belanghebbenden

  • Torqx ondersteunt het management van Beter Bed Holding volledig in zijn groeistrategie

  • 44% van de aandelen is onherroepelijk toegezegd

  • Financiering gegarandeerd, waardoor hoge dealzekerheid

Uden, Nederland, 10 juli 2023 – Beter Bed Holding - Nederlands grootste slaapspecialist in retail, groothandel en B2B - en het op de Benelux gerichte investeringsbedrijf Torqx Capital Partners (Torqx) zijn verheugd aan te kondigen dat zij voorwaardelijke overeenstemming hebben bereikt over een voorgenomen aanbevolen openbaar bod in contanten (het “Bod”) op alle uitgegeven en uitstaande aandelen in Beter Bed Holding (de "Aandelen") van EUR 6,10 (cum dividend) in contanten per aandeel (de "Biedprijs"). De biedprijs vertegenwoordigt een premie van ongeveer 107% op de slotkoers op 7 juli 2023 van EUR 2,95. Dit levert voor aandeelhouders van Beter Bed Holding onmiddellijke, zekere en aantrekkelijke waarde op. Het Bod waardeert 100% van de Aandelen op ongeveer EUR 168 miljoen.

De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Beter Bed Holding beschouwen het Bod als in het beste belang van het bedrijf en alle belanghebbenden. Het Bod biedt de aandeelhouders van Beter Bed Holding de mogelijkheid om hun huidige investering in contanten om te zetten en onmiddellijke waarde voor hun Aandelen te realiseren tegen een aantrekkelijke prijs en een aanzienlijke premie, die het potentieel van Beter Bed Holding weerspiegelt.

Het opereren in een particuliere setting ondersteunt Beter Bed Holding bij de volgende fase van zijn ontwikkeling, het bevordert het duurzame succes van het bedrijf op lange termijn en stelt het managementteam in staat om de uitvoering van zijn bedrijfsstrategie te versnellen. Torqx steunt het management volledig in zijn visie en groeistrategie, inclusief de voortdurende investeringen in het merk en de toekomstige groei. Deze groei biedt extra kansen voor werkgelegenheid en stelt Beter Bed Holding in staat om sterke focus te houden op klanten producten te leveren van de hoogst mogelijke kwaliteit. Het hoofdkantoor van Beter Bed Holding blijft in Uden en de bedrijfsidentiteit, kernwaarden en cultuur van het bedrijf blijven behouden, inclusief de ambitieuze ESG-doelen van Beter Bed Holding.

De door Torqx geïnitieerde transactie wordt gesteund door de betrokken en lange termijn aandeelhouders Navitas Capital, Teslin Participaties Coöperatief UA (‘Teslin Participaties’) en De Engh B.V. (‘De Engh’), die momenteel respectievelijk 16,59%, 13,87% en 13,86% van de aandelen in Beter Bed Holding houden. Met deze onherroepelijke toezegging is 44,32% van de aandelen gecommitteerd aan het Bod. Op verzoek van Torqx zullen Navitas Capital, Teslin Participaties en De Engh (de “Co investeerders”) hun opbrengst deels herinvesteren in Beter Bed Holding. Torqx waardeert de retail-ervaring en betrokkenheid van deze drie lange termijn aandeelhouders in Beter Bed.

Torqx heeft voor uitvoering van de transactie volledig gecommitteerde prudente financiering gearrangeerd. Ook heeft Torqx zijn due-diligence-onderzoek voltooid. Dit biedt hoge dealzekerheid en vergemakkelijkt een snel en efficiënt transactieproces.

Na afwikkeling van het Bod wordt Torqx meerderheidsaandeelhouder en zullen de Co-investeerders gezamenlijk indirect 42% van de aandelen in Beter Bed bezitten. Teslin Participaties en De Engh zullen ongeveer 45% van hun netto-opbrengst in het bedrijf herinvesteren en daarmee elk een belang van 10,5% krijgen. Na herinvestering zal Navitas Capital een belang van 21% hebben. Torqx is voornemens het management, inclusief de Management Board, de mogelijkheid te bieden deel te nemen, hetgeen in de loop van het proces nader zal worden bepaald.

Op basis van de vereiste stappen in het transactieproces en onder voorbehoud van de nodige goedkeuringen verwachten Beter Bed Holding en Torqx het proces uiterlijk begin 2024 definitief af te sluiten.

Samenvatting persbericht – Nederlandse versie

Dit is een verkorte Nederlandse versie van het officiële Engelstalige persbericht;
de volledige
versie van het Engelstalige persbericht
is leidend.