Cohesion sluit aan bij Sparkler netwerk

Cohesion sluit aan bij Sparkler netwerk

Per 1 december sluit, kennishuis met expertise in Cloud, Infrastructure en DevOps, zich aan bij het netwerk. Met de toevoeging van Cohesion zet Sparkler een volgende strategische stap in haar missie om een hoogwaardig ecosysteem te bieden van samenhangende diensten in softwareontwikkeling, data en cloud. Cohesion verbindt zich met de andere bedrijven in het netwerk en blijft zelfstandig en onder eigen merknaam opereren.

Breed netwerk van diepgaande IT-expertise

De aansluiting van Cohesion past in de ambitie van Sparkler om de positie als IT-kennispartner verder uit te bouwen. Domeinen als data, software development en security groeien in toenemende mate naar elkaar toe, waardoor de vraag naar brede IT-dienstverlening met diepgaande expertise toeneemt. Eerder dit jaar werden Infuze Consulting (software architecture), Enqore (test automation) en Scyon (security) binnen de groep opgericht. Met Cohesion komt daar nu een sterke positie in het cloud-domein bij.

Henri Bosman, directeur bij Cohesion: “Wij zijn enorm enthousiast over deze samenwerking met Sparkler, die niet alleen volledig aansluit bij onze strategie en visie maar waarvan ook de culturen nagenoeg identiek zijn. We maken hiermee een enorme stap voorwaarts in onze roadmap en kunnen nu meer expertises bundelen om onze klanten een volledig pallet aan kennis aan te bieden voor hun digitale transformatievraagstukken. Onze consultants krijgen nog meer ruimte om zich te ontplooien en kunnen de mooiste uitdagingen aangaan.”

Bas Knopper, CEO bij Sparkler: “Wij zijn onder de indruk van de expertise die Cohesion heeft opgebouwd en zijn ervan overtuigd dat we, met Cohesion als aanvulling in ons netwerk, organisaties nog beter kunnen ondersteunen bij het realiseren van moderne, robuuste data- en IT-oplossingen. Door de overlap in kernwaarden en cultuur past het uitstekend binnen ons netwerk en onze filosofie. Ik kijk uit naar een mooie toekomst samen.”

Verantwoord versnellen

Sinds 2017 zijn Navitas Capital en Quadrum Capital investeerders in Sparkler. Navitas en Quadrum zijn vanuit deze positie betrokken bij deze stap en ondersteunen de missie van Sparkler om als een toonaangevende speler bij te dragen aan de digitale transformatie van haar klanten.

Over Cohesion

Cohesion is een kennishuis van IT-specialisten voor opdrachtgevers met een bedrijfskritische IT-omgeving. Het bedrijf zet specialisten op het gebied van Infrastructure, Cloud en DevOps in daar waar ze het verschil maken. Cohesion behoort tot de top 5-leveranciers van Cloud- DevOps- en Linux infrastructure-specialisten in Nederland.

Cohesion biedt consultants die continu trainen en getraind worden om de laatste stand van tooling en methoden te beheersen. Die drive en die kennis zorgen ervoor dat zij het verschil maken.CohesionSparkler