Delta Wines International slaat vleugels uit in België!

Delta Wines International slaat vleugels uit in België!

Joris Snelten (CEO Delta Wines), Ralph Zopfi (Managing Director Delta Wines) en Thomas de Fonseca (CEO Delta Fijne Wijnen) hebben een overeenkomst gesloten waarin Delta Wines een meerderheidsbelang verwerft in Delta Fijne Wijnen.

Delta Wines heeft al lange tijd de ambitie om – naast een stevige en gezonde autonome groei – ook een Europese speler van formaat te worden. Dit maakt het mogelijk om de verbindende rol tussen wijnproducent en wijnverkopende klant verder te versterken. Na de eerste stap over de grens in Polen (AN.KA Wines, Warschau) en vervolgens in Tsjechië (Adveal, Praag), zal Delta Wines nu ook in België voet aan de grond zetten.

Delta Fijne Wijnen, Thomas de Fonseca “Het is mooi om onderdeel te worden van een belangrijke wijnspeler in de Europese markt, waardoor wij ons als Delta Fijne Wijnen nog sterker kunnen positioneren en onze klanten nog beter kunnen bijstaan.”

Delta Fijne Wijnen is een in 1994 opgericht wijnimport- en distributiebedrijf gevestigd in Damme. Zij vertegenwoordigen mooie en bekende merken zoals Kanonkop en Yellow Tail (#1 World’s Most Powerful Global Wine Brand – Wine Intelligence 2021) zowel in België als in een aantal andere exportmarkten. Dankzij het bundelen van de inkoop-, logistieke- en marketingkrachten, zal een nog krachtiger Beneluxoperatie ontstaan waarbij de unieke identiteit van beide bedrijven zal worden bewaakt. Het wijnassortiment van Delta Fijne Wijnen zal door deelname van Delta Wines flink uitgebreid worden, waardoor het voor de Belgische wijnhandel nog aantrekkelijker zal worden. Dit zal Delta Fijne Wijnen in staat stellen om – net als in Nederland – succesvol te zijn in alle verkoopkanalen. Tevens zullen de betrokken producenten hier snel de vruchten van plukken.