Dynamo Retail Group breidt Raad van Commissarissen uit voor versnelling van de (internationale) groei-ambitie

Dynamo Retail Group breidt Raad van Commissarissen uit voor versnelling van de (internationale) groei-ambitie

Dynamo Retail Group is voornemens om Marco van Zijverden en Jan-Derek Groenendaal voor te dragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. Met de voorgestelde benoeming van beide nieuwe leden en het vertrek van Rob Klifman, na twee termijnen van vier jaar, zal de nieuwe RvC bestaan uit vier personen.

Marco van Zijverden (1962) is als ondernemer en CEO ruim vijfendertig jaar betrokken geweest bij de oprichting en uitbouw van Dutch Flower Group dat jaarlijks ruim EUR 2 mrd omzet genereert. Met het verwezenlijken van deze groei met diverse dochterondernemingen in binnen- en buitenland, in een sterk veranderende keten van producent tot consument, is waardevolle expertise en know-how opgebouwd. Los van de groei van de onderneming, heeft de onderneming in haar sector ook een leidende positie in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jan-Derek Groenendaal (1970) is Managing Director van GrandVision Benelux en zijn gehele carrière actief in retail. Met zijn historie bij onder meer Kruidvat (A.S. Watson), Etos, Ahold Delhaize en Grandvision (Pearle/Eyewish), beschikt hij over een zeer brede kennis en ervaring van retail met zowel eigen winkels als met franchise. Naast zijn rol bij Grandvision is Jan-Derek Groenendaal ook voorzitter van het VEDIS Retail Platform.

Rense Jonk (voorzitter Raad van Commissarissen): “De uitbreiding van de RvC van Dynamo Retail Group met deze twee commissarissen betekent een versterking in de breedte. Marco van Zijverden heeft bij Dutch Flower Group bewezen koersvast de focus te houden op groei in kwantiteit en in kwaliteit. Net als in de fietsindustrie geldt in de bloemen en planten dat een sterke samenwerking in de keten noodzakelijk is om leidend te kunnen zijn en blijven. Jan-Derek Groenendaal voegt daar zeer relevante retail-ervaring aan toe. De dynamiek in onze sector kent daarbij grote gelijkenissen met die van de optiek zoals vakmanschap, service, aftersales, sterke merken en het belang van lokaal. We zijn zeer verheugd met de beoogde komst.”

Herman Bramer (CEO Dynamo Retail Group): “Met Dynamo Retail Group zijn we leidend in de Nederlandse fiets-retail. We willen dit in Nederland verder verstevigen, gekoppeld aan het uitbouwen van onze positie en groei in het buitenland. De kennis en ervaring die aan de RvC wordt toegevoegd, past goed bij deze strategie. De inbreng van de nieuwe commissarissen komt daarvoor op een uitgelezen moment. We kijken er naar uit om met hen samen te werken.”

De voorgenomen uitbreiding van de RvC zal aan de aandeelhouders en certificaathouders van Dynamo Retail Group ter goedkeuring worden voorgelegd.