Navitas Capital en MULTIFIX Group bereiken overeenstemming over samenwerking

Navitas Capital en MULTIFIX Group bereiken overeenstemming over samenwerking

Navitas Capital en MULTIFIX Group bereiken overeenstemming over samenwerking

De samenwerking met Navitas Capital markeert een belangrijke stap in de groeistrategie van MULTIFIX Group om een toonaangevende internationale speler te worden binnen de markt. Het huidige management van MULTIFIX zal de gekozen strategie, met bijbehorende doelstellingen, voortzetten.

MULTIFIX heeft meer dan 30 jaar ervaring in de sector van (speciale) bevestigingsmaterialen. De onderneming heeft een breed productportfolio met meer dan 40.000 verschillende artikelen die worden ingekocht via een netwerk van ca. 500 hoogwaardige fabrikanten. MULTIFIX heeft veel kennis en ervaring op het gebied van klantspecifieke metaal- en kunststof maakdelen, bevestigingsmaterialen en aanverwante producten. Dit, gecombineerd met sterke klantrelaties en een eigen sourcing hub in China, positioneert MULTIFIX als een betrouwbare leverancier aan fabrikanten en OEM’s in o.a. Nederland en Duitsland.

 Arthur Burgmans (DGA MULTIFIX Group):

“Sinds de oprichting in 1988 is MULTIFIX uitgegroeid tot een prachtig bedrijf met ambitieuze en betrokken medewerkers. Ik ben heel trots op wat we samen hebben neergezet in al die jaren! Om verder te groeien zochten we een partner met dezelfde normen en waarden. Die hebben we gevonden in Navitas Capital. Samen kunnen we verder groeien en onze marktpositie versterken.”

Arno Heesters (CEO MULTIFIX Group): “Ik ben erg blij met de toetreding van Navitas Capital. Er staat momenteel al een mooi bedrijf, maar ik ben ervan overtuigd dat MULTIFIX en onze medewerkers, samen met Navitas, nog sterker staan. We hebben als organisatie grote ambities. Door de samenwerking met Navitas wordt het mogelijk om onze doelen versneld te realiseren. Hiermee verstevigen we onze rol in de keten, waardoor we de hoge kwaliteit en service die onze partners van ons gewend zijn kunnen voortzetten en verbeteren.”

MULTIFIX biedt haar producten en diensten aan ca. 1.000 klanten aan die actief zijn in diverse eindmarkten, zoals gezondheidszorg, de automobielsector, voedselverwerking, agrarische sector, transportsystemen en duurzame energie. Vanuit haar centrale rol in de toeleveringsketen is MULTIFIX een waardevolle strategische partner voor klanten. Dankzij de verschillende diensten met elk haar eigen toegevoegde waarde, zoals co-engineering, assemblage, logistieke ondersteuning en automatisering. De onderneming onderscheidt zich in de markt door middel van voortdurende product- en serviceverbeteringen, gedreven door nauwe samenwerking en contact met klanten.  

Ernst-Jan Koziolek (Investment Director Navitas Capital):

“Wij zijn zeer onder de indruk van de marktpositie en de ontwikkeling die de onderneming door heeft gemaakt. De ondernemersmentaliteit, langetermijnvisie en uitstekende marktreputatie van het bedrijf vormen de gemeenschappelijke basis voor het strategisch partnerschap tussen MULTIFIX en Navitas Capital. MULTIFIX heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler, wij zien veel groeimogelijkheden om deze positie verder te versterken. Wij kijken uit naar de toekomstige samenwerking met het management.” 

* Voltooiing van de transactie is onderworpen aan goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt.